Először vállalt melegszerepet az olasz férfi pornósztár Rocco Siffredi, aki a július elején a mozivászonra kerülő Catherine Breillat Pornocrazia című filmjében mutatkozik be új oldaláról.

A 39 éves olasz pornófejedelem az év elején még visszavonulást fontolgatta, hogy magyar származású feleségének, az egykori szépségkirálynő Rózsának - aki számos előző filmben partnere is volt urának - és két kisfiának szentelje magát.

Siffredi azonban meggondolta magát a számára kihívást jelentő új szerepfelkérés miatt, és valóssággal belehabarodott a forgatókönyvbe. Még az sem érdekelte, hogy az olasz pornóvilág a melegszerep után megváltoztathatja a róla kialakított képet. Azt azonban máris megígérte az új bemutató előtt, hogy már csak két évet dolgozik a világot jelentő ágyakban, ezt követően hétéves Lorenzo és négyéves Leonardo fia nevelésének szenteli magát.

Rocco egyébként hívő katolikus, és új filmjében sem hazudtolja meg magát: hatalmas aranykeresztet visel mindig a nyakában. Siffredi többször dolgozott már együtt Catherine Breillat rendezővel, legutóbb az év elején megjelent A pokol anatómiája című filmben, amelyben már a negyedik hagyományos filmszerepét alakította az olasz pornócsillag. A pornóműfaj Oscar-díját is magának tudhatja: a cannes-i Hot d'Or díjjal a szőke talján egész életművét ismerték el (Siffredinek munkája során eddig több mint 4000 partnere volt).