Courtney Love nem kevesebb, mint ötórás késéssel érkezett meg hétfőn a New York-i bíróságra, ahol testi sértés miatt kellett felelnie, mert márciusban egy fellépése alkalmával egy bárban tartózkodó vendéget mikrofonjával megsebesített a fején.

A bíróságra rózsaszín selyem ruhában és hasonló színű magas sarkú cipőben érkező művésznőt a bírónő, Melissa Jackson nyomban megrovásban részesítette, és közölte vele, hogy kis híján már letartóztatási parancsot adott ki ellene. A tárgyalás közben viszont azért kellett újabb figyelmeztetésben részesíteni Courtney Love-ot, hogy ne beszélgessen folyton a mellette ülőkkel.

Kaliforniában egyébként három ügyben - egyebek között testi sértés és kábítószerrel való visszaélés - miatt folyik bírósági eljárás az énekesnő ellen. A szaporodó jogi problémái miatt a héten lemondta 24 koncertesre tervezett nyári amerikai turnéját. Nemrég megvonták tőle 11 éves kislánya, Frances Bean felügyeleti jogát, és ha az egyes eljárásokban elítélik, Courtney Love akár több évre is börtönbe kerülhet.