A színészek többsége utálja az ágyjeleneteket a filmekben, nem is ok nélkül. Paul Bettanynek is sok kínos percet szerzett az a feladat, amikor Kirsten Dunsttal kellett szeretkeznie a kamerák előtt a Wimbledon - Szerva itt, szerelem ott című filmben.

"Ennél kellemetlenebb dolgot nehezen tudok elképzelni" - panaszkodik az angol színész. "Az embernek folyton az jár a fejében, hogy nem büdös-e a szája, meg hogy elég előnyösen mutat-e majd a hátsó fertálya a filmben. Pedig abba belegondolni sem szabad, hogyan festhetek hátulról egy hatvan négyzetméteres gyöngyvásznon! Az is baj, hogy nagyon kell ügyelni a koreográfiára - egy fordulás itt, egy ott, kezek így, lábak meg amúgy -, és közben nehéz beleélni magamat a romantikus hangulatba. Ha meg nagyon beleéli magát az ember, annak esetleg árulkodó fizikai következménye is lehet, márpedig ennyire hitelesen azért nem szabad játszani..."

Bettany egy lecsúszott teniszbajnokot alakít a Wimbledon - Szerva itt, szerelem ott című filmben, aki beleszeret a jövő nagy csillagába (Dunst). A szerelemnek különös hatása lesz az életükre: míg a korosodó bajnok egyre jobban teljesít, a lány sorra veszíti el a mérkőzéseket.