Harry herceg - Károly herceg brit trónörökös és Lady Diana fia - csalt egyik etoni vizsgáján: ezt állítja egy volt tanárnője, aki jelenleg perben áll az oktatási intézménnyel, mert tavaly elbocsátották. A történetet a News of the World című lap írta meg vasárnapi számában, a brit királyi család pedig azonnal közleményben cáfolta a vádat. Ugyancsak képtelennek minősítette az állítást az etoni kollégium.

Sarah Forsyth, az elbocsátott képzőművészeti oktató jogtalan elbocsátással és nem szerinti megkülönböztetéssel vádolja a kollégiumot, amelyben hagyományosan képezik a királyi család ifjú tagjait. A lap szerint hétfőn fogja kifejteni a bíróság előtt a perben, hogy korábban hogyan gyakoroltak rá nyomást annak érdekében, hogy segítse jobb jegy eléréséhez a záróvizsgái előtt álló ifjú Harry herceget. A most 20 éves herceg novemberben kezdi meg további tanulmányait a Sandhurst katonai akadémián. A tanárnő 100 ezer fontot (több mint 35 millió forintot) követel annak fejében, hogy elálljon a pertől.

News of the World idézi az apa, a trónörökös Károly herceg nyilatkozatát is: "Mindenki tudja, hogy Harry nem egy Einstein, de azt is, hogy nem egy csaló."