Utcát neveztek el a kaliforniai Palm Springsben a 87 éves Kirk Douglasról, aki negyven éve át volt a város lakója. A világhírű színész egyik fia, Joel, aki néhány évvel ezelőtt költözött a városba, nem sokkal letelepedése után lobbizni kezdett a Palm Springs-i Nemzetközi Filmművészeti Társaságnál, illetve a városban megrendezendő filmfesztiválok szervezőinél annak érdekében, hogy apja nevét utca örökíthesse meg.

Joel Douglas sikeres közreműködése eredményeképpen a vasárnap esti ceremónián a Palm Springs-i repülőtér felé vezető, hat háztömbnyi utcaszakaszt keresztelték el a művészről. Az ünnepségen jelen volt Kirk Douglasen és feleségén kívül három fia, köztük az Ocar-díjas színész, Michael Douglas is.

"Mostantól fogva mindenki, aki Palm Springsbe érkezik, vagy távozik onnan, végigmegy majd a Kirk Douglas úton" - jelentette ki Earl Greenburg, a Palm Springs-i filmfesztivál igazgatója. "A művésznek a fesztivál szervező bizottsága odaítélte az idei életműdíjat is, amelyet január 8-án nyújtanak át Kirk Douglasnek" - tette hozzá.