Károly walesi herceg, brit trónörökös csatalakozott azokhoz a mesterszakácsokhoz és gazdálkodókhoz, akik a gyorsételek ellen és az ürühús mellett kampányolnak.

Az ürühús divatjának letűnése annak a következménye, hogy napjainkban gyorsan kell elkészíteni az ételeket - mutatott rá a trónörökös csütörtökön egy vacsorán a londoni Ritz Hotelban. Az ürühúst azonban lassan és nagy gonddal kell elkészíteni, ha azt akarjuk, hogy ízletes legyen. Az ürühús, elsősorban legalább két éves állatok húsa egészen a második világháborúig évszázadokon át a leggyakrabban fogyasztott hús volt Nagy-Britanniában. Az új mezőgazdasági technika és a gyapjú árának csökkenése azután oda vezetett, hogy egyre inkább birkahús váltotta fel az ürühúst.

Károly herceg különben nem első ízben foglalt állást táplálkozási kérdésekben. Már hosszabb ideje reklámozza a bio-ételeket és a Főzőművészeti Akadémia fővédnöke. A csütörtökön a Ritz Hotelben felszolgált ételekhez levágtak Károly Highgrove-i birtokán tenyésztett állatokat is.