A németek több mint fele úgy tartja, egy idegennel eltöltött éjszaka az ember egész életét kifordíthatja a sarkából - derül ki abból a felmérésből, amelyet az Elle magazin készített. A férfiak 55, a nők 52 százaléka vélekedett így. A 34 évesig terjedő korosztály 66 százalék vallotta, hogy létezik sorsfordító szex.

A felmérésben részt vevők 15 százaléka arról számolt be, hogy része volt már olyan szexuális élményben, amelynek nyomán változtatott életén, és 20 százaléka ismerte el, hogy álmodozik ilyen élményről.

A megkérdezettek 67 százaléka úgy vélte, aki egyetlen éjszaka után felforgatja az életét, annak tudat alatt már korábban is ez volt a szándéka. 52 százalék úgy tartja, hogy aki egyetlen éjszaka nyomán fel tudja adni a partnerét, a gyermekeit, vagy a barátait, az nem képes szeretni.

A magazin Werner Habermehl szex-szociológust kérte meg, kommenálja az eredményeket. A szakember elmondta, a szexuális élmény intenzitásában keresendő annak az oka, ha egyetlen alkalom után valaki kész az egész életén változtatni.