Pert indított Michael Jackson ellen egy Los Angeles-i régiségkereskedés, mivel az üzlet állítása szerint a popsztár nem fizetett ki nekik egy 180 000 dolláros számlát.

A Kamad Enterprise kereskedőház állítása szerint az énekes májusban 378 875 dollárért vásárolt a tulajdonukban lévő Mayfair Galériában, az összegnek azonban csak egy részét fizette ki, a fennmaradó, pontosan 178 875 dolláros tartozását azonban mindeddig elmulasztotta rendezni. A Mayfair Galéria szerint Jackson mintegy 20 műtárgyat vásárolt a jobbára 18-19. századi európai bútorokat forgalmazó üzletben, köztük egy malachit urnát, egy XVI. Lajos stílusú korabeli órát, egy ezüst kenyértartót, illetve egy táncoló lányt ábrázoló, arannyal futtatott szobrot. Jackson ügyvédje egyelőre nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy egyelőre nem ismeri a feljelentés pontos tartalmát.

A hét folyamán ez volt a héten a második feljelentés a vélt, vagy valós pedofil hajlamok miatti bírósági ügyeiről elhíresült sztár ellen. Egy korábbi üzleti partnere, J. Marc Schaffel producer kedden azzal vádolta meg Michael Jacksont, hogy mintegy 3 millió dollárral tartozik neki.