Az afrikai AIDS-betegek megsegítésére szólította fel pályatársait Alicia Keys, az amerikai soulzene új csillaga az AIDS elleni küzdelem közelgő világnapja, december 1. alkalmából. Keys, aki a közelmúltban Afrikában járt, emlékeztetett arra, hogy az ENSZ AIDS-ellenes programjának (UNAIDS) becslése szerint az évtized végére már 100 millió AIDS-fertőzött lesz a fekete földrészen, és jelenleg az afrikaiaknak kevesebb, mint egy százaléka részesül olyan kezelésben, amely sokat javít a nyugati országokban élő betegek állapotán.

"A betegség több mint humanitárius katasztrófa: erkölcsi válság, amely egész országokat kezd elpusztítani. Hiszem, hogy ez legalább olyan fontos, mint a terrorizmus elleni háború, mint az Afganisztánhoz, vagy Irakhoz hasonló, elszegényedett országok újjáépítése, mint a közel-keleti béke. Olyan fontosnak kell tekinteni, mintha a mi fiaink és lányaink halnának meg" - írta az énekesnő.

Keys arra biztatja a zenészeket, hogy támogassák a Keep a Child Alive (Tarts életben egy gyermeket) elnevezésű szervezetet, amely gyógyító programokat indított Kenyában, Ugandában, Ruandában és a Dél-Afrikai Köztársaságban. A szervezetet már olyan művészek segítik, mint Rod Stewart, a Good Charlotte rockbanda, Cher, Nelly, Josh Groban és Avril Lavigne. Alicia lesz az egyik vezető sztárja egy december 1-i New York-i pénzgyűjtő gálának is, amelyet a Pusher,s Ball szervezet rendez, s amelyen fellép számos világsztár. A legolcsóbb jegy 250 dollár, de a VIP-jegyért 50 ezer dollárt kell fizetni.