Több hollywoodi kollégájához hasonlóan Dustin Hoffman is úgy döntött, hogy Londonba költözik. A 67 éves Hoffmannak több mint tíz éve van egy háza az előkelő londoni Kensington kerületben, de a színész eddig jórészt csak nyaralónak használta az ingatlant, illetve akkor lakott itt, ha Nagy-Britanniában forgatott. Most viszont állandó otthonává kívánja tenni londoni házát, mint mondja, főképp azért, mert évek óta szerelmes Londonba.

Döntésében közrejátszott az is, hogy kiábrándult az amerikai politikából, és "különösen ellenséges érzelmeket táplál" Bush elnök iránt - áll a brit The Sunday Timesban. Hoffman a lapnak azt nyilatkozta: még soha nem érezte ilyen erősen úgy, hogy az amerikai demokrácia alapjait aláásták.

Dustin Hoffman korántsem az első Hollywood és az amerikai showbiz legnagyobb nevei közül, aki Londonba, illetve Nagy-Britanniába teszi át állandó székhelyét; a brit fővárosban él például Gwyneth Paltrow és Kevin Spacey, Madonna pedig skóciai kastélyában múlatja az időt két turné között.