A The Sunday Timesban közölt felmérés szerint a brit alattvalók csaknem kétharmada Károly herceg idősebb fiát, Vilmost látná szívesen a trónon II. Erzsébet királynő után. A londoni lap megbízásából elvégzett országos felmérés eredménye szerint a felnőtt lakosság 60 százaléka gondolja úgy, hogy a 23 éves Vilmos jobb király lenne, mint Károly és csak 21 százalék vélekedik fordítva.

A herceg népszerűségi előnye főleg a hölgyek körében kirívó: a felmérésbe bevont nők 68 százaléka pártolná, hogy Vilmos üljön a brit trónra apja helyett. Arra számít azonban az összes megkérdezett többsége is, hogy nem Vilmos, hanem az 57 éves Károly lesz II. Erzsébet királynő utódja a trónon; a felmérés szerint mindössze 28 százaléknyian gondolják úgy, hogy a trónörökösből nem lesz király.

Azt azonban változatlanul mereven elutasítja a brit közvélemény, hogy Camilla Parker Bowles, aki a hétvégén kötött házasságot Károly herceggel, férje megkoronázása után felvegye a királynői címet. A felmérés szerint a lakosság mindössze 16 százaléka pártolná, hogy Camilla erre rangra emelkedjék, és alig 24 százalék gondolja úgy, hogy Károly felesége végül mégis felveszi a királynői címet.