Még soha nem őrizték ilyen jól a brit elit tisztiiskolát Sandhurtstben: sajtójelentések szerint a legendás gurka alakulatok két egysége, katonai rendőrség, a védelmi minisztérium különleges egysége és őrző kutyák látják el a 23 éves Vilmos és a 21 éves Harry herceg védelmét.

A bátorságukról és megalkuvás nélküli elszántságukról elhíresült nepáli gurkák a nap 24 órájában őrködnek annak a két épületnek az összes bejáratánál, amelyekben a két királyi tisztiiskolást elszállásolták.

A Sun című bulvárlap hétfői számában megjelent cikk szerint (három millió eurónak megfelelő) két millió font sterlingre becsülik a trónöröklés sorrendjében második és harmadik helyen álló hercegek biztonságának szavatolására fordított összeget. Vilmos herceg egyébként hétfőn, a téli hidegben hajnali sportolással kezdte tiszti kiképzését. Míg neki még 11 kemény hónapja van hátra Sandhurstben, addig öccse, Harry, aki tavaly májusban kezdte a tisztképző tanfolyamot, már túl van a nehezén.

A Sun értesülései szerint elsősorban Harry személyét illetően szigorították meg a biztonsági intézkedéseket, miután a lap egyik riporterének júniusban sikerült derekára erősített álbombával a tisztiiskola területére bejutni és megközelíteni a herceget. A biztonsági intézkedések megszigorítása mellett a védelmi minisztérium figyelmeztette a katonai akadémia vezetőségét, hogy "hibák esetén fejek fognak hullani".