A Bill Clinton korábbi amerikai elnökkel lezajlott szexuális kalandja miatti botrányból ismert egykori fehér házi gyakornok Monica Lewinsky megszerezte a mester fokozatot szociálpszichológiából a London School of Economics brit elitiskolában - közölte szerdán Lewinsky sajtótitkára, Barbara Hutson.

Hutson szerint Lewinsky az elmúlt évet "tanulással töltötte, és távol tartotta magát a londoni éjszakai élettől." Amikor pedig a 32 éves végzős diák a kemény munka gyümölcsét learatva átvette diplomáját, "az ünnepségen megjelent diákok és családtagok spontán üdvrivalgásban törtek ki és tapsvihar keletkezett, és Monica nagyon meghatódott" - áll a sajtótitkár közleményében.

Lewinskynek 21 éves korában Bill Clinton akkori amerikai elnökkel futó szexuális kalandja volt, amiből hosszan tartó politikai botrány kerekedett.

A nem EU-polgár hallgatóktól a London School of Economics igencsak borsos, 14 500 euróra (3,6 millió forintra) rúgó tandíjat kér évente, ennek kifizetése azonban nem okozhatott gondot az egykori gyakornoknak, mert a Clinton-afférról szóló interjúkkal és önéletrajzi kötetével ennek az összegnek legalább a hatszorosával gazdagodott.

A friss diplomás Lewinsky jelenleg Nagy-Britanniában keres munkát és már több állásinterjún is részt vett.

Szociálpszichológia szakdolgozati témaválasztását egyébként személyes élmények is befolyásolhatták. A dolgozat címe: A pártatlan esküdt nyomában: a harmadik-személy effektus és a tárgyalást megelőző sajtókampányok vizsgálata.