Kórházi ápolónők tiszteletére adott ingyenes, zártkörű koncerttel fejezte be George Michael brit énekes a pályafutását összegző Greatest Hits-turnéját szerdán Londonban - adta hírül internetes portálján a BBC brit közszolgálati műsorszóró társaság.

Az énekes novemberben jelentette be a koncertet, amellyel a haldokló édesanyját állhatatosan gondozó ápolónők előtt kívánt tisztelegni, és az észak-londoni Roundhouse Theatre-ben tartott zártkörű előadásra mintegy kétezer nővérkét hívott meg. Michael a koncert elején köszönetet mondott az ápolónőknek munkájukért, hangoztatva, hogy a közönség "csupa hősből áll."

Az énekes negyedszázados pályafutása terméséből válogatott dalokkal szórakoztatta az ápolónőket, és a számok között azt is elmondta, hogy "a társadalom hivatásnak nevezi a munkát, amit önök végeznek, és ez sajnos azt jelenti, hogy nem kapnak megfelelő fizetést. Hála és köszönet jár minden percért, amelyet a betegekkel töltenek - néhányan tudják ezt, és itt lenne már az ideje, hogy a kormány is felébredjen végre, és méltányolja az ápolónők teljesítményét."