Az afrikai Malawiban örökbe fogadott kis David kedvéért Madonna és férje, Guy Ritchie szorgalmasan tanulja gyermekük anyanyelvét, a bantu nyelvek családjába tartozó csicsevát.

A The Sun című brit bulvárlap csütörtöki cikke szerint a házaspár nem akarja, hogy nevelt gyermekük teljesen elszakadjon szülőföldje kultúrájától, ezért naponta használják azt a pár szót és kifejezést - papa, mama, szia, kicsikém -, amelyeket már elsajátítottak az afrikai nyelven. A 48 éves énekesnő ezen kívül már egy altatódalt is betanult csicsevául, ráadásul gitárkíséretet is írt hozzá, és szerzeményét minden lámpaoltáskor előadja.

Madonna októberben néhány napot Malawiban töltött, és bírósági engedéllyel egyelőre 18 hónapra magához vette a félárva Davidet, a végleges örökbefogadásról pedig ennek letelte után dönt majd a délkelet-afrikai állam bírósága.

Egyes emberi jogi szervezetek szerint ez az eljárás szöges ellentétben áll az országban hatályos törvényekkel, amelyek szerint külföldi csak akkor fogadhatk örökbe gyermeket, ha már legalább 18 hónapot töltött együtt vele Malawiban.