Elvégezték hétfőn a brit trónörökös feleségén az előre tervezett méheltávolító műtétet.

A Clarence House, Károly walesi herceg és Kamilla cornwalli hercegnő hivatalos londoni rezidenciája hétfő délután közleményben jelentette be, hogy a beavatkozás aznap délelőtt megtörtént, de annak okáról továbbra sem tettek közzé részleteket. A trónörökös hivatala mindazonáltal már korábban tudatta, hogy az idén 60 éves hercegnő nem rákos megbetegedésben szenved. A Clarence House hétfő délutáni közleménye szerint Kamilla jól van.

Károly herceg felesége előző este vonult be a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházba, amelyet a királyi család legmagasabb rangú tagjai hagyományosan használnak. II. Erzsébet királynőn 2003-ban két térdműtétet is elvégeztek a napi 500 fontot (195 ezer forintot) felszámoló patinás gyógyintézményben.

Kamilla a múlt héten még elkísérte férjét a Bosznia-Hercegovinában, illetve az Öböl menti arab emirátusokban tett hivatalos trónörökösi körútra, de beszámolók szerint többször látszott rajta, hogy nincs jól.

A hercegnő egészségi állapotáról hetek óta találgatások keringtek Londonban, miután Kamilla decemberben és januárban egymás után több hivatalos programját lemondta. A lemondásokat annak idején emésztőrendszeri bántalmakkal indokolták.