Megelégszik 29 millió font (11 milliárd forint) egyszeri kifizetéssel és egy 4 millió fontos ingatlannal is Sir Paul McCartney válófélben lévő neje, aki a hírek szerint eddig évi 3,4 millió - vagyis naponta csaknem 10 ezer - fontos folyamatos ellátmányt követelt a válás fejében.

A News of The World, a legnagyobb vasárnapi brit tömeglap forrásai szerint "bámulatosan gyors fordulat" történt az idén 65 éves volt Beatle és 39 éves felesége, Heather Mills lassan egy éve húzódó, meglehetősen eldurvult válási csatájában, miután Heather "egy csomó ügyben végül beadta derekát".

Még a néhány nappal ezelőtti hírek szerint is úgy volt, hogy Heather Mills-McCartney napi 10 ezer fonthoz közeli, vagyis csaknem négymillió forint ellátmányt követel Sir Paultól, mondván: összeadva éves pénzügyi kötelezettségeit ennyiből már ki tudna jönni. Ebbe azonban a Beatles egykori basszusgitárosa nem volt hajlandó belemenni.

A londoni felsőbíróságon folyó per legutóbbi tárgyalásain azonban a jelek szerint áttörés született, és Lady Heather elfogadta az egyszeri 29 millió fontos összeget - ez a házasság eddigi mintegy 1700 napjának minden órájáért csaknem 700 font végkielégítés -, egyben lemondott a 2003 októberében született közös gyermek, Beatrice kizárólagos elhelyezési jogának követeléséről is.

Az egyezségben a vasárnapi lapértesülés szerint benne van az is, hogy Heather megkapja Sir Paul 4 millió fontot érő egyik londoni házát, amely a felső néhány ezer által kedvelt, patinás St. John's Wood kerületben van.

A megegyezést rögzítő válási dokumentumot a két legismertebb londoni sztárügyvéd, Anthony Julius és Fiona Shackleton rendezi végső jogi formájába; ők intézték 1996-ban Károly brit trónörökös és az egy évvel később elhunyt Diana hercegnő válását is.