A Liverpool FC egy szabadrúgásokra specializálódott edzőt keres, a keresésnek pedig a legmeglepőbb módját választotta: LinkedInen hirdették meg az állást.

A világ egyik legismertebb futballklubja, a Liverpool FC a legjobb szakembereket keresve most a megszokottól eltérő módon jár el. Míg általában a futballklubok nem nyilvánosan hirdetik meg a pozícióikat, hanem belső kapcsolatokon keresztül szerzik meg a kívánt szakembereket, a Liverpool most LinkedInen adott fel álláshirdetést.

A klub egy úgynevezett set-piece coachot, vagyis pontrúgás-specialistát keres.

Az új edző feladata lesz a csapat saját szögleteinél és szabadrúgásainál alkalmazott stratégia kidolgozása és tökéletesítése, hogy minél több gólt szerezzenek ezekből a helyzetekből. Ez különösen fontos lehet a magyar középpályás, Szoboszlai Dominik számára, aki gyakran végez pontrúgásokat, valamint olyan játékosok számára, mint Trent Alexander-Arnold és Alexis Mac Allister.

Az új tréner nemcsak a pontrúgások elvégzésének technikájával foglalkozik majd, hanem azzal is, hogy a játékosok hogyan helyezkednek ezeknél a helyzeteknél. Az idei szezonban például gyakran láthattuk, hogy a csapatkapitány, Virgil van Dijk fejét célozták meg az ívelésekkel. Ezen kívül fontos szerepe lesz abban is, hogy a csapat védekezése is hatékonyabb legyen a pontrúgásoknál.

Az állásra való jelentkezés feltétele az UEFA A-licenc vagy azzal egyenértékű képesítés, valamint élvonalbeli csapatnál szerzett tapasztalat ebben a szerepkörben. Cserébe az első csapattal dolgozhat heti 35 órában, teljes munkaidős szerződéssel. A leendő edző a napjait főként az AXA edzőközpontban fogja tölteni, versenyképes fizetéssel és bőséges juttatásokkal, mint például 25 nap alapszabadság, ünnepnapok és öt külön megváltható szabadságnap.

A Liverpool a legutóbbi Premier League-idényben a harmadik helyen végzett a Manchester City és az Arsenal mögött. Megnyerték a Ligakupát, az FA-kupából a Manchester United ejtette ki őket a negyeddöntőben, az Európa-ligából pedig az Atalanta búcsúztatta őket a legjobb nyolc között.

A klub jelentős átalakuláson megy keresztül, mivel tavaly nyáron több kulcsjátékos távozott, az idény végén pedig Jürgen Klopp menedzser és az asszisztense, Pep Lijnders, valamint több stábtag is elköszön az Anfieldtől. Klopp utódja a holland Arne Slot lesz, aki korábban a Feyenoordot irányította.

(InstyleMen)

(Borítókép: Liverpool szögletzászló. Illusztráció: Getty Images)