Több mint ötmillió forintot költött arra, hogy kutyává váljon, most pedig úgy érzi, ideje továbblépni: a Toco néven elhíresült emberi Border Collie kész egy másik állat bőrébe bújni.

Csak Tocóként ismeri a világ azt a japán férfit, aki gyerekkori álmát beteljesítve a szabadidejében kutyaként éli az életét. Az illető nem kevesebb mint 12 ezer 500 fontot, mai árfolyamon 5,6 millió forintot költött egy élethű Border Collie jelmezre a filmes szobrokat és modelleket gyártó Zeppet nevű japán cégnél, hogy négykézláb járhasson, a ketrecében szundizhasson, pórázon sétáljon és vakartassa a hasát. A kutyaévek azonban úgy tűnik, nemsokára véget érnek, Toco ugyanis kész levetni a jelmezt és egy másikba bújni.

Így sikerült beteljesíteni a gyerekkori álmom, hogy állat legyek. Azért döntöttem a Border Collie jelmez mellett, mert ez a kedvenc fajtám és mert ez a legélethűbb jelmez. Bár van négy másik állat, amivé szívesen átváltoznék, nem vagyok biztos benne, hogy olyan jól tudnám kivitelezni azokat, mint a Border Collie-t. Habár ez sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre gondoltam, ugyanis a kutyáknak és az embereknek más a csontozatuk, máshogy hajlítják a lábaikat, így nagyon nehéz az ő mozdulataikat produkálni. Jelenleg azt kutatom, hogyan hasonlíthatnának a végtagjaimat jobban a kutyákéra” – fejtette ki korábban Toco, aki más, szintén állatként élő embereket is szeretett volna találni, hogy együtt játszhasson velük kutyusosdit. Ez sajnos nem következett be, és úgy tűnik, egyedül már kissé unja a kutya létet. 

„Amikor a kutyák koszosak, rengeteg kosz kerül a bundájukra, így minden alkalommal nagy erőfeszítésbe kerül a jelmez tisztítása. Reálisan talán egy másik kutya, egy panda vagy egy medve lehetnék.

Róka vagy macska bőrébe is jó lenne bújni, de ezek az állatok túl kicsik ahhoz, hogy egy ember élethűen megszemélyesítse azokat.

Mindenesetre szeretném valóra váltani az álmomat, hogy egy nap egy másik állattá váljak” – fejtette ki egy japán magazinnak Toco.

(LADBible)

(Borítókép: Toco, az emberi Border Collie. Fotó: YouTube)