A tavalyi év sztárja a chilis-csokis, mexikói ízesítésű fagylalt volt, az idei különlegesség pedig a kaktusz és a lecsó - derült ki a kispesti Zila kávéházban rendezett nagyszabású fagylaltversenyen, amin több mint negyven cukrász vett részt. A Magyar Cukrászok Ipartestülete által rendezett verseny célja idén is az volt, hogy a mai mesterek bemutassák, milyen kiváló minőségű termékeket képesek készíteni. Az idei versenyen a csokoládé volt a kötelező lecke: az aranyérmet és a vándorkupát Oprandi Tamás "Amedan" csokoládéja nyerte.

A szabadon választott fagylaltok közül aranyérmes lett a kaktusz, a csokoládés birs, a mazsolás tokaji aszú, a diabetikus mogyorós, a licsis és a narancsos marcipán. De nagy sikere volt a lecsós és sütőtökös, a mascarponés-gorgonzolás, a fenyőtobozzal díszített fenyőmagos, az aloé verás, a kekszes-mákos és a csuszás fagylaltoknak is.