Túl jó főztje miatt bocsátottak el egy szakácsot Svédországban.

Az ABE csőgyár vezetősége közölte, hogy azért nem hosszabbítják meg Richard Norberg szerződését, mert az általa készített ételek túl sok külső vendéget csábítanak az Örnsködsvik városban működő üzemi étterembe. "A gyár dolgozóinak túl soká kell várniuk, és nem tudnak tetszésük szerinti asztalhoz leülni" - mondta csalódottan a szakács.

Az ABE cég hat évvel ezelőtt adta haszonbérletbe a konyhát és éttermet Norbergnek. Azóta a szakács hagyományos svéd konyhájának köszönhetően az omlettek, a zöldborsó leves és a sertéskotlett csábítására háromszor annyian étkeznek ott mint azelőtt, és számuk elérte a háromszázat.

Curt Lundqvist személyzeti főnök állítása szerint "nincs elég hely a gyár dolgozóinak a kantinban". Norberg ezzel szemben úgy véli, hogy ezt valamiképpen meg lehetett volna oldani. A személyzetis azonban hajthatatlan. "Csőgyár vagyunk nem pedig étterem, nem foglalkozunk ilyen melléküzemággal" - mondta a személyzeti főnök.