"Közel a súlytalanság" - ezzel a jelmondattal kerül forgalomba szerdán a csökkentett energiatartalmú, valódi cukor, a Sugarlight, amely az édesszájú fogyókúrázóknak nyújt segítséget. Cukorbetegek nem fogyaszthatják az új terméket, mert az nem diabetikus, hanem valódi cukorból készül.

A súlytöbblettel küzdők között szép számban akadnak olyanok, akik nem szívesen mondanak le megszokott édes kávéjukról, teájukról. Ám a hagyományos cukornak magas az energiatartalma, a helyettesítésére alkalmas mesterséges édesítőszereknek pedig többnyire kellemetlen mellék-, illetve utóíze van. Ezen segít a Sugarlight, amelynek energiatartalma mindössze egynegyede a hagyományos cukorénak, ugyanakkor íze tökéletes, mivel 99 százalékban valódi cukorból készül.

Fehér és barna kockacukorként kerül forgalomba, sütéshez, főzéshez nem ajánlják, inkább utólagos ízesítésre: ideális a kávéhoz, kapucsínóhoz, teázáshoz. A fogyókúrázóknak ezzel a cukorral nem kell lemondaniuk az édes ízekről, mégis védik egészségüket, és nem terhelik fölösleges többletenergiával a szervezetüket.