A jövő a divatos, könnyen tárolható és intelligens háztartási gépeké, amelyek egyre jobban figyelembe veszik az ergonómiai szempontokat és a kis lakásokban is elférnek. A világ legnagyobb háztartásigép-gyártó multinacionális vállalata piacra dobta legújabb porszívóját, amely már ennek a trendnek felel meg. A svéd kutatók állandóan azon törik a fejüket, miként tudnák még inkább megkönnyíteni a házimunkát és apró részletekkel kényelmesebbé tenni a gépek használatát.

A legújabb porszívó érdekessége egy ütköző, amely körbefut a készüléken, védve a gépet, a bútorokat és a falat is az ütközésektől. A porszívó csövét a készülék köré csavarják, és az ütközővel rögzítik, így a kis masina egy szekrény polcán is elfér.

Pofonegyszerű az ötlet: meghosszabbították a kábelt, mert rájöttek a tudósok, hogy az emberek nem szeretnek ide-oda vándorolni, konnektort vagy hosszabbítót keresni, ha takarítanak. Az új, 9 méteres kábel 452 négyzetméteresre növeli a gép "hatósugarát", ekkora területet lehet vele - ha beleszámítjuk a csövet is - portalanítani.

Mindezt hatékonyabb részecskeszűrők, csúcstechnológiájú motor és olyan filter teszi teljessé, amely még a 0,1 mikro nagyságú részecskét is képes a levegőből kiszűrni. A fogantyú hátkímélő, a forgókapcsoló pedig formatervezett.

Az Electrolux által diktált porszívódivat kedvelt árnyalatai az idén: világoskék, sötétkék, padlizsán. A világoskék elsősorban a hatvanas évek retro lakásaiban kedvelt.