Egyszerre 10 ezer adag gulyás elkészítését tervezi Dósa Tibor királyi főszakács: a Guiness-rekordkísérletre Egerben, a Végvári Vigasságok keretében kerül sor, július 17-én. Öt mázsa biomarha-hús, 1500 kilogramm burgonya, 250 kilogramm hagyma, 100 liter olaj, 5 kilogramm fokhagyma, 15 kilogramm só és 10 kilogramm paprika - ezek az összetevői a rekord-gulyásnak, amelynek elkészítését támogatja az egri önkormányzat idegenforgalmi bizottsága és számos vállalkozó is.

A tervek szerint, a külön az erre az alkalomra készülő 5600 liter űrtartalmú üstöt helikopter emeli majd a helyére, az úgynevezett Guiness-fakanalat pedig hatökrös szekér viszi fel az egri várba az egy héten át tartó lovagi torna nyitónapján.

A gulyást mindenki, térítésmentesen megkóstolhatja majd. Ugyanakkor kihelyeznek egy perselyt, amelybe ki-ki a belátásának megfelelő összeget dobhatja be, a pénzt pedig az egri kórház gyermekosztályának ajánlják fel.