A hétfőn indult akció célja, hogy könyvvásárlásra ösztönözze a férfiakat, akik átlagosan jóval kevesebb könyvet vásárolnak, mint a nők. "Szexszel pezsdítik fel a könyvpiacot" - fogalmazott Neil Griffiths, a Penguin Books egyik szerzője - "de úgy tűnik, szükség is van rá, mert a fiatal férfiak látóköréből teljesen kiesett az olvasás mint szórakozás."

Ettől a hónaptól kezdve ezért egy csinos modell fogja járni az utcákat a kiadó megbízásából, aki olyan férfiakra "vadászik", akiknél Nick Hornby "31 dal" című könyvét látja. Természetesen minden hónapban más könyv lesz a kiválasztott mű, így a reménybeli célpontok jól teszik, ha már most beszerzik Anthony Burgessttől a Gépnarancs, Raymond Chandlertől a Hosszú álom és Jack Kerouac Úton című műveit.

A kiválasztott szerencsések 1000 font (kb. 375 ezer Ft) jutalmat kapnak, és talán annak az információnak is hasznát veszik, hogy a kiadó közvéleménykutatása alapján a nők 85 százalékánál sokkal jobb eséllyel pályázhat randira egy olyan férfi, aki egy kedvenc könyvükről tud velük beszélgetni. Ez elég meglepő is lehet a férfiaknak, akiknek - ugyanezen felmérés szerint - több mint fele véli úgy, hogy egy nő elvarázsolásához elég, ha hízelegnek neki.