Megmenekült az az apró wombat - ritka, védett ausztráliai erszényes növényevő -, amelyet az út szélén fekvő, elgázolt anyaállat erszényében talált meg egy körültekintő autóvezető.

A sofőr észrevett az út szélén egy elgázolt állatot, megállt, és belenyúlt az erszényébe, amelyben egy 3 hónapos, 220 grammos, eleven wombatbébit talált. Cherry, a rózsaszín bőrű, teljesen szőrtelen, nőstény wombatfióka a sydneyi állatkertben talált pótmamára Lana Langdale gondozó személyében. A következő fél évben ő viseli majd gondját a kis állatnak, mielőtt szabadon engednék. "Cherry valószínűleg anyatejen élt még, amikor rátaláltak, de az állatkertben töltött egy hónap alatt már a kétszeresére nőtt" - mondta Langdale.

A wombat erszényes állat, amely hasonlít egy malacra, és akár 40 kg súlyúra is megnőhet. Elsősorban Ausztrália hegyes vidékein él. Egyedei gyakran esnek áldozatul az autósoknak, akik Sydneyből a síterepek felé igyekeznek. A környezetvédők fel is szólították az autósokat, hogy ha már megtörtént a baleset, legalább ellenőrizzék, nincs-e az elpusztult állat zsebében kicsinye. E felhívásnak megfelelően járt el az kicsi állatot megtaláló ember