Norvégiában nagy közfelháborodást keltett, hogy egy keresztény egyházi iskola tanárai közt Jézus Krisztust is feltüntette, mint "ügyvezető igazgatót".

A Norvég Munkafelügyeleti Hatóság szintén nem túl elégedett a Skaergard Magániskolában uralkodó munkakörülményekkel - írja a VG című hírlap. A munkaügyi szakhatóság jelentése szerint az egyház szervezeti felépítése például kimerült annyiban, hogy helyettes vezetőként Rasmussen atya van feltüntetve, ügyvezető igazgatóként pedig Jézus maga. A hatóság sem más vezetők, sem tanárok, egészégügyi, környezetvédelmi és biztonsági vezetők nyomát nem találta az iskolai alkalmazottak közt.

A szakhatóság felügyelője Gunn-Elise Lyngtveit Ramlet így fogalmazott: "Mi, itt a Munkafelügyeleti Hatóságnál nem tudunk kapcsolatba lépni a spirituális világban azokkal, akik az egészségügyi, környezetvédelmi és biztonsági feladatokat kellene ellássák az intézményben. Igazán nem szeretném nevetségessé tenni az iskolát, de lássuk be, a felelősségek megoszlását pontosan tisztázni kell."