Mivel számos máshoz hasonlóan a német nyelvben is eltér a hím- és nőnemű keresztnevek végződése, a hivatalos iratokba, álláshirdetésekbe már régen bevonult az a megoldás, hogy a hímnemet jelző szó végére odabiggyesztik egybeírva, de nagy betűvel a nőnemet jelző végződést. Ezen felbuzdulva Jürgen Himmelbauer, a Linz közlekedéséért felelős városi tanácsos és zöld képviselő a "kerékpárosok=Radfahrer", "kerékpáros nők=Radfahrerinnen" összevonásából megalkotta az új feliratot: RadfahrerInnen.

Himmelbauer szerint az utcákon is világosnak kell lennie, hogy a társadalom nemcsak férfiakból, hanem nőkből is áll, és mert közlekedési táblákon ez a különbség eddig nem jelent meg, ezzel az akciójával Linz éllovas szerepét tölti be Ausztriában, de talán a német nyelvterület egészén is.

A városi tanácsos azonban nem éri be kizárólag közlekedési jelzőtáblákkal: a jövőben az úttestre felfestett jelzéseknek női vonásokkal is kell rendelkezniük. A kerékpárút esetében például az eddig egységesen felfestett férfi kerékpár helyett mostantól legalább néha női kerékpárt kell az úttestre festeni.