Bármely más virág édesebb illatot áraszt, mint a dögletes szagáról híres, hullavirágnak is becézett Amorphophallus titanum, ám ez sem rettenti vissza rajongóit, akik a nagy ritkán virágzó növény csodájára járnak; ezúttal egy texasi egyetem arborétumában láthatják nyíló és szagló kedvencüket.

A rothadó hús bűzét árasztó növényt ezen a héten sűrű tömegben keresik fel a kontyvirágfélék családjába tartozó óriásvirág - ismertebb nevén: hullavirág - ritka bimbóira és nyílására kíváncsi látogatók. A különleges növény a Stephen F. Austin egyetem üvegházában borult virágba. Ez az első példány, amellyel Texas állam büszkélkedhet. Az Egyesült Államokban a krónikák szerint mindössze két tucat alkalommal virágzott az indonéziai Szumátra szigeten őshonos növény, amely először 1937-ben került az USA-ba.

Dawn Stover, az arborétum egyik munkatársa kijelentette, boldoggá teszi a lehetőség, hogy ilyen közelről veheti szemügyre a növényt. "Csodálatos volt látni, amint kinyílik" - mondta. A nyíló virágot a connecticuti egyetemen nemrégiben elvirágzott másik példánnyal porozták be. A 155 cm magas hullavirágot egyedi formája, mérete és szaga teszi különleges látványossággá.