A dohányzás a vécén még károsabb lehet az egészségre, mint korábban gondolták. A tézis nem hosszas orvosi felméréseknek köszönhető, hanem olyan eseteknek, akik felrobbantották maguk alatt kagylójukat. A legutóbbi bizonyíték egy amerikai férfi, aki a minap ráadásul nem otthon, hanem az utcán durrantott szét egy "mobillemhelyet".

A hordozható toalett a nyugat-virginai Blacksville városában sokáig derekasan állta a sarat, mígnem - szakértők szerint - annyi metán halmozódott fel benne, hogy amikor egy férfi használat közben rágyújtott egy cigarettára, felrobbant. Az illető szerencsére túlélte a detonációt, és maga hajtott el autóján a legközelebbi orvosi rendelőbe, ahonnan egy kórházba utalták.

Nem mindegyik vécérobbantó jár azonban ilyen jól, több haláleset is előfordult már. Pár éve például Németországban végzett egy vécé egy férfival, aki szintén dohányzott, Nagy-Britanniában pedig egy idei februári hajnalon robbant fel egy nyilvános vécé, amelyben viszont szerencsére senki sem volt. Az utóbbi gázait feltehetően egy földalatti villanyvezeték zárlata robbantotta fel.