A 21 éves James M. Kilpatrick nem a saját ujjait szopogatta, hanem hölgyekét, és nem a kezükön, hanem a lábukon lévőket célozta meg. A rendőrség jelentése szerint a férfi Greensburg városának egyik könyvtárában kezdte sajátos hobbiját: egy 12 éves lány, miközben olvasott, arra eszmélt, hogy valaki az asztal alatt a lábát csókolgatja. Nem kezdett sikoltozni, mire a férfi 1 dollárt ajánlott, hogy a lány 22 éves nővérének is adhasson néhány lábcsókot.

A férfi azután a könyvtárhoz közeli parkban nézett további gyönyörök után. Ennek eredményeként egy nő, aki napozás közben kicsit elbóbiskolt, arra ébredt, hogy, valaki szopogatja a lábujjait. Egy másik hölgy csupán megállt egy emléktábla előtt, hogy elolvassa annak szövegét, egy pillanat múlva pedig arra ocsúdott, hogy szopják a lábát.

Valamennyi áldozat egyértelműen azonosítani tudta molesztálóját: a rendőrségen eléjük tárt fényképekből mindegyikük azonnal és határozottan a 21 éves férfi fotóját választotta ki. Az illetőt őrizetbe vették, 10 ezer dollár óvadék fejében védekezhet szabadlábon.