Egész Olaszországban keresték-kutatták a Nerina (Feketécske) nevű 11 éves nősténykutyát, amely a calabriai (Dél-Olaszország) Cosenza közelében, egy benzinkút melletti pihenőhelyen kóborolt el gazdái mellől.

A kutya gazdái, egy nyugdíjas pár nem voltak hajlandóak tovább menni, letáboroztak a pihenőhelyen és hét napon keresztül keresték a környéken az eltűnt állatot. A rádiók és a lapok beszámoltak az esetről, Antonio és Rinuccia Burziohoz özönlöttek a jelzések különböző elveszett ebekről, és az olasz állatvédő társaság egy elhagyott kutyát adott át nekik. Mi több, egy észak-olaszországi asszony felajánlotta nekik Luna (Hold) nevű saját négylábúját.

Sajnos, mint arról a lapok beszámoltak, a hét elején szomorú véget ért a keresés: a kiskutyát megtalálták az autópályán, de már nem élt. Elgázolta egy autó, nem is túl messze a benzinkúttól.

"Sokan nem fogják megérteni a lelkiállapotomat és csak nevetnek rajtam, de én vigasztalhatatlan vagyok. Igaz, elfogadtam két másik kutyát, de a szívem ottmaradt a cosenzai pihenőben, ahol eltemettük Nerinát" - mondta Rinuccia, a fekete kiskutya egyik szomorú gazdája az újságíróknak.