Bikákat vet be a köztéri szexuális enyelgések megzabolására egy holland park vezetése.

A hollandiai spaarnwoudei park látogatói az utóbbi időben sokszor panaszkodtak, hogy nyugalmukat rendre megzavarják a szabadban szeretkező párok, többnyire egyneműek. A park vezetése a derék marhákban látja a megoldást, nem utolsósorban az Amszterdam melletti Oeverlandenben szerzett tapasztalatok alapján. Ott eredetileg a látogatók szórakoztatására telepítettek bikákat a parkba, de azt tapasztalták, hogy a méretes állatok megjelenését követően csökkent a közbotrányokozás miatti panaszok száma.

Ellen van Hoogdalem-Arkema polgármester asszony egy sajtónyilatkozatban elmondta, hogy mivel közterületről van szó, sürgető volt a szabadban gyakorolt szex elleni fellépés. Mivel az oeverlandeni tapasztalatok szerint a békésen legelésző kérődzők jelenléte jelentős mértékben csökkentette a zöldövezetben szeretkezni vágyó párok számát, követték a példát.

A park igazgatója azonban hangsúlyozta: önmagában nem kifogásolható, ha két ember testi kapcsolatra törekszik, de nem megengedhető, hogy ezt közterületen tegyék.

Egyelőre nincs tudományos magyarázat arra, miért éppen a marhák gyakorolnak csillapító hatást a szexre éhes párokra. A bika általános nézet szerint nem a legriasztóbb állat.