A német nőknek több mint a felét bosszantják a takarításhoz lusta férfiak: a hölgyek 56 százalékát készteti zsörtölődésre, ha párjuk a kisujját sem mozdítja a háztartásban, míg a férfiak közül csak 22 százalék elégedetlen, ha felesége keze nyomán nem ragyog a lakás. Ezzel szemben az erősebb nem 43 százalékát valósággal megőrjíti, ha a nő nem tud jól bánni a pénzzel - állítja legújabb kiadásában a Men's Health című bulvármagazin.

A folyóirat megrendelésére a Gewis Intézet által elvégzett felmérés során 1245 személytől igyekeztek megtudni, hogy partnere mely tulajdonságai bosszantják. A hölgyek második helyen arra érzékenyebbek a leginkább, hogy partnerük soha nem figyel oda arra, amit mondanak: erre a válaszoló nők 45 százaléka panaszkodott, míg a férfiak közül csak 24 százalék veszi zokon, ha felesége nem figyel rá.

Az unalmas, ötlettelen szex viszont a férfiak 39 és a nők 28 százaléka számára bosszantó. Abban messzemenően megegyeznek férfiak és nők, hogy egynegyedük nem bírja az állandó kritikát. Összességében a férfiak kevesebbet zsörtölődnek asszonyukkal, mint fordítva: a férfiak 29 százaléka, a nők 34 százaléka morog partnerére.