A brit férfiak a közhiedelemmel ellentétben cseppet sem hűvösek: egy felmérés kimutatta, hogy 30 százalékuk havonta legalább egyszer sír, 25 százalék pedig azt is elismerte, hogy az elmúlt hónap során valóságos sírógörcse is volt. A Sunday Times megrendelésére készült felmérés során a Szociális Kérdések Kutató Központja (Oxford) 2000 felnőtt férfit kérdezett meg, és kimutatta, hogy az erősebbnek tekintett nem képviselői egyre inkább elfogadottnak tartják, hogy sírjanak a nyilvánosság előtt.

Peter Marsh, a felmérést végző intézet vezetője úgy vélekedett, hogy manapság a férfiak sírását már inkább a jó értelemben vett érzékenység, semmint a gyengeség jelének tekintik. Példaként hozta fel David Beckhamet, aki múlt héten, kisfia első iskolai tanítási napján sírt. Beckham a kutató szerint az új típusú, metroszexuális férfi példaképe, aki heteroszexuális hajlamú, de nyíltan kimutatja nőies vonásait is.

Régebben is akadtak azonban brit férfiak, akik nem szégyellték könnyeiket: Winston Churchill, a háború éveinek miniszterelnöke sokszor sírt a nyilvánosság előtt, például amikor a német bombázások áldozataival találkozott, vagy amikor hosszabb távollét után viszontlátta feleségét.