Franciaország első, homoszexuálisoknak szóló tévécsatornája október 25-én kezdi meg adását. Főrészvényesei között olyan vezető francia audiovizuális cégek vannak, mint a TF1, a Canal+, vagy az M6 magántelevízió, továbbá mellettük több befektetési alap.

A Pink TV lesz a világ első, országosan is fogható melegcsatornája. Adásához műholdon, kábeltévén és szélessávú interneten (ADSL) lehet hozzáférni havi 9 euró előfizetési díj ellenében. A műsorkínálatot eklektikusnak nevezték a csatorna párizsi bemutatóján. "A vegyes műfajú Pink TV a francia kulturális sokszínűség egyik új színfoltja lesz" - hangoztatta Pascal Houzelot, a kisebbségi tévé alapítója és elnöke. A csatornán számos melegtémájú tévésorozatot, szappanoperát sugároznak, amelyek közéleti vitaműsorokkal, dokumentumfilmekkel, hírességeket bemutató interjúkkal, homoszexuálisokról szóló játékfilmekkel és erotikus japán rajzfilmekkel váltakoznak.

Éjfél után homoszexuális pornófilmeket vetítenek kettős kódolással. A pornót az AIDS és más, nemi úton terjedő betegségek veszélyére vonatkozó felhívások előzik majd meg. A szex után reggel 6-ig videoművészek kísérletezhetnek avantgárd műveikkel a rózsaszín tévében, amelyben például a sport "macsó" világát egy transzvesztita sportriporter(nő) kommentálja majd sajátos szemszögből.

"A toleranciától eljutottunk az egyenlőségig" - jelentette ki Pascal Houzelot. A Pink TV alapító elnöke szerint a "tűsarkú cipőben megtett kis tipegés óriási előrelépés a televíziózásban", és az új csatorna a legjobb időben indul, mert az utóbbi években kedvezően változott a gondolkodásmód Franciaországban: az előző, szocialista kormányzat alatt legalizálták az azonos neműek élettársi viszonyát, Párizsban másságát nyíltan vállaló főpolgármestert választottak, a mostani konzervatív kormány pedig börtönnel tervezi büntetni a melegekkel szemben ellenséges megnyilvánulásokat.