A szépség és fiatalság nem mindig előny, legalábbis abban a kínai házasságkötő teremben, amelynek tulajdonosa kizárólag előnytelen küllemű munkatársakat foglalkoztat. Minél idősebb és csúfabb a munkára jelentkező személy, annál nagyobb eséllyel pályázhat az évi ötezer dolláros fizetéssel járó állásra, amely kínai mércével kifejezetten jónak számít - olvasható az smi.ru orosz nyelvű hírportálon.

E sajátságos "káderpolitikával" a házasságkötő terem tulajdonosa lehetővé akarja tenni, hogy az újsütetű házaspárok életük e nevezetes napján szépnek, mi több, gyönyörűnek érezhessék magukat. Korábban ugyanis a szép és fiatal alkalmazottak mellett az arák sokszor szürkének és jelentékteleneknek érezték magukat, ami teljesen elrontotta számukra az ünnepi pillanatokat.

Mint kiderült, sokszor a vőlegények is feszengtek a személyzet daliásabb férfitagjai láttán, pedig az erősebb nem képviselőinek tudvalevőleg csak egy fokkal kell szebbnek lenniük az ördögnél.

Hála a házasságkötő terem tulajdonosának, mostantól azonban minden vőlegény és menyasszony a fellegekben járhat, úgy érezvén, hogy joggal indulhatnának a soros világszépe versenyen.