Ügyészi felszólításra meg kellett válnia vaddisznójától a közép-franciaországi Moreau-családnak. A megsebzett állatra egy vadászat során akadtak rá, majd hazavitték, megtisztították sebeit és táplálni kezdték. A Gaspardnak nevezett vaddisznó fontos családtaggá vált, külön fotóalbumot is kapott. Növekedésének, első lépteinek dokumentumait azóta is őrzik.

A nyári szezonban a faluba látogató turisták fotózták, kényeztették a vadat. "Ha pénzt szedtünk volna érte, már gazdagok lennénk" - mondta az újságíróknak Jean-Claude, a családfő.

Egy névtelen feljelentés nyomán azonban megjelent a vadőr, és el akarta szállítani a vaddisznót "nem háziasított állat engedély nélküli fogva tartására hivatkozva". Egyúttal figyelmeztette a családot, ha nem engedik szabadon a vaddisznót, az egész családnak a törvény elé. A család ugyanis nem vált meg kedvencétől.

Ezután érkezett a dijoni ügyész felszólítása: büntetőeljárás terhe mellett azonnal bocsássák szabadon Gaspard-t. A családfő a vadőr tanúsítványával igazolta: szomorúan tett eleget a felszólításnak.