Ahelyett hogy megette volna, összebarátkozott az ebédjének szánt hörcsöggel egy kígyó a tokiói Mucugoro Okoko állatkertben - azóta is békében, közös ketrecben élnek mindenki legnagyobb csodálatára.

A 120 centiméter hosszú hüllő gondozója, Jamamoto Kazuja egy nap észrevette, hogy Aocsan nevű kígyója nem fogyasztja el a táplálékul szervírozott fagyasztott egereket. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy védence biztos meleg ételt szeretne, ezért betett neki egy élő hörcsögöt, még sebtében el is nevezte az áldozatot: stílszerűen a Gohan (étel) nevet adta neki.

Aztán nagyon meglepődött, mert a kígyó egyáltalán nem bántotta a rágcsálót, az pedig szemmel láthatóan minden félelem nélkül futkározni kezdett a ketrecben. Néhány nap alatt Aocsan kifejezetten összebarátkozott táplálékával, amely immár azt is megengedi magának, hogy olykor rátelepszik a kígyóra, és ott szunyókál békésen.

A kígyó közben ismét jóízűen fogyasztja a fagyasztott rágcsálókat, az élő, mozgó, rajta mászkáló Gohant nem bántja, sőt a gondozó szerint kifejezetten kedveli a hörcsög társaságát.

A tokiói állatkertben módszeresen foglalkoznak különböző állatfajok együttélési szokásaival, lehetőségeivel, de ilyen esetről korábban nem hallottak.