Kornay Mariann Művészeti-díjat adott át hétfőn Popper Péter pszichológus a Fészek Művész Klubban Ullmann Mónikának. Ullmann Mónika a Kaviár című darabban a műlovarnőt alakítja, és ezért a szerepformálásért kapta az elismerést: oklevelet, pénz és egy lámpával egybeépített lovat hátán egy szőke hölggyel.

Az átadóünnepségen a Szenesember című kabaré-jelenetet vetítették le, ebben Kornay Mariann Latabár Kálmánnal együtt lépett fel. Elhangzott fölvételről Kornay Mariann előadásában az Egy párizsi lány című vers is, amelyet Szenes Iván írt.

Kornay Mariann (1930-2004) Szenes Iván dalszerző felesége és Szenes Andrea anyukája volt, színésznő és konferanszié. Tanulmányait Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végezte.

Szenes Andrea az MTI-nek elmondta, hogy édesanyja tíz évvel ezelőtt végrendelkezett úgy, hogy halála után minden évben jutalmazzanak a díjjal a könnyű műfaj művészei közül lehetőleg egy nőt. Kornay Mariann egy éve halt meg és akkor találták meg a végrendeletét.

Szenes Andrea azt is elmondta, hogy az alapítvány feladatának tartja a segítségre szoruló, a problémájával az alapítványhoz forduló művészek támogatását.