Rejtsük el a csokoládét, mivel könnyebb lesz legyőzni a kísértést, ha az édesség nincs szem előtt - tanácsolják amerikai kutatók.

A Cornell Egyetem kutatói az intézmény negyven hölgydolgozója segítségével vizsgálták, hogy hogyan hat a kísértés, jelen esetben a csokoládé az édesszájúakra - olvasható a Beseder, című orosz nyelvű hírportálon.

A kísérlet során minden résztvevő harminc szem csokoládét kapott - egy részüket átlátszó üvegben, más részük fémdobozban, amelyet az íróasztalon, vagy attól két méternyire kellett elhelyezni. Esténként a tudósok megszámolták, hogy a nap folyamán ki hány szem csokoládét fogyasztott el, majd pótolták a készletet.

Mint kiderült, a nők kétszer annyi édességet fogyasztottak, ha a csokoládé az íróasztalon lévő átlátszó üvegben volt, mintha fel kellett állniuk, hogy a kétméternyire lévő fémdobozból csemegézzenek.

Az asztalon lévő üvegből naponta átlagosan 7,7 szem csokoládé tűnt el, míg ha valaki mellett egy fémdoboz állt, csak 4,6. Az asztaltól távolabb elhelyezett üvegből 5,6 szem, a fémdobozból pedig 3,1 szem fogyott, ráadásul azok, akiknek a nassoláshoz fel kellett állni, rendszerint úgy érezték, hogy sokkal több csokoládét ettek meg, mint azok, akik csak úgy mellesleg, munka közben kaptak be egy-egy szem édességet.

A kutatók tanácsa az, hogy rejtsük el a csokoládét minét messzebb, az asztalra pedig zöldséget és gyümölcsöt készítsünk, hogy e kalóriaszegény finomságok segítségével győzzük le az édesség jelentette kísértést.