Szelidített vadászgörény lakik néhány napja a nagy-britanniai York városának egyik kis szállodájában, annak is a boros pincéjében, mégpedig a szállodaigazgatóság teljes hozzájárulásával.

Az állatka egy hideg, esős este teljesen átfagyva, átázva keresett menedéket a szállodában, kihasználva azt pillanatot, amikor a portás egy épp érkező vendég előtt szélesre tárta az ajtót. A szánalmas állapotban lévő hívatlan vendéget az alkalmazottak megsajnálták, és nem zavarták vissza a zuhogó esőbe, sőt puha vackot készítettek számára egy karton dobozban és leköltöztették a szálloda borospincéjébe.

"Pierre-nek neveztük el, mert olyan franciásan néz ki. Szegény már órák óta kint lehetett a jéghideg, zuhogó esőben. Az interneten utána néztünk, és megtudtuk, hogy a vadászgörény szereti a macskaeledelt, úgy hogy vettünk neki néhány dobozzal" - mondta lelkesen a szálloda egyik vezetője.

"Valószínűleg eddig is háznál tartották, mert bár kicsit megcsípett itt néhány embert, azért nyugton marad közöttünk. Azért mindenesetre reméljük, hogy mihamarabb jelentkezik a gazdája" - tette hozzá a yorki Judges Lodgings hotel alkalmazottja.