Magyar fejlesztőcsapat dolgozta ki és mutatta be nemrégiben nemzetközi kiállításokon a motorosok számára kifejlesztett fűthető alsóruházatot. Ennek segítségével lehetővé válik a motorozás olyan időben is, mikor arra a levegő hőmérséklete miatt korábban nem volt mód. Ez a szabadalom nagy segítséget jelenthet a rendőr motorosok szolgálatától a hobbimotorozásig.

A motorosok számára készített fűthető ruházat csak első lépcsője a fejlesztéseknek. A szintén oltalommal védett, hasonló elveken alapuló, ugyanakkor ultrakönnyű mobil hőforrással működő, azaz minden kötöttségtől mentesen használható fűthető ruházat is. A mobil fűthető ruha teljesen új perspektívákat nyithat a katonai célú felhasználástól az olyan szabadtéri hobbikig mint a horgászat, vagy a vadászat. A merőben újszerű megoldás környezetkímélő és akár -20 C fokban is tökéletes meleget ad 8-10 óra hosszáig.

A fűthető motoros alsóruházat forgalmazása szeptember óta nagy sikerrel zajlik Németországban és Magyarországon. A ruházat működési elve meglehetősen egyszerű: alsóruházatban egy szilikon cső rendszerben bio fagyálló folyadék kering, amit a motor hűtővízéből nyert energiával fűtenek fel a felhasználó által beállított hőfokra 35 és 55 C között. Hasonló elvek alapján akár nemcsak a motor vezetőjének, hanem utasának fűtésére is lehetőség van egy fűthető kabáttal vagy overallal. A fűthető ruha különböző változatait extrém körülmények között tesztelik Izlandon, Angliában, Svédországban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Oroszországban.