Lesújt a nyilvánosan csókolózó tinédzserekre a bangkoki rendőrség Valentin-napon. Meg akarják óvni a fiatalkorú párokat Cupido nyilaitól, ezért lesben állnak a rendőrök iskola után a "különösen veszélyeztetett területeken", hogy lecsaphassanak a "helytelenül viselkedőkre" Valentin-napon - jelentette be hétfőn a bangkoki rendőrség szóvivője. A járőrök fülön fogják a parkokban, bevásárlóközpontokban vagy szórakozóhelyeken csókolózó, ölelkező ifjoncokat, és jelentik a szüleiknek a történteket.

A thai tinédzserlányok egyharmada kész megszabadulni a szüzességétől a szerelmesek napján, ez derült ki másfélezer kamasznak egy múlt héten készült felmérésre adott válaszaiból. Egy másik, több mint ezer fős közvélemény-kutatás is riasztó eredményt hozott: 11 százalék dobná el ártatlanságát Bálint napján. A thai kulturális minisztérium hétvégén adta ki a "Szerelem 10 parancsolata" című viselkedési kódexet, hogy ezzel segítse a jeles napra időzített tinédzserszex kordában tartását. Az első parancsolat szerint: "Szeress türelemmel, hogy ne válj fiatalon szülővé"; a negyedik paragrafus pedig a védekezés fontosságára inti a kamaszokat, "hogy elkerüljék a szexuális úton terjedő betegségeket".

A főként buddhista értékeket követő Thaiföldön nem ez az első alkalom, hogy elsősorban a konzervatív középosztály nyomására "keresztes háborút" indítanak a társadalmi szabályok betartatásáért.