Piramisépítőket, pontosabban piramisépítő tanoncokat toboroznak Szeged belvárosában ismeretlenek több köztéri hirdetésen.

A villanyoszlopok oldalán olvasható plakát egy nem létező tanfolyamra hívja föl a járókelők figyelmét. A képzés időtartama 1040 hét, azaz csaknem húsz esztendő, a részvételi díj pedig mindössze 40 ezer forint.

A felhívás a képzés tematikájáról is elárul néhány részletet. Az első hetet a diákok az ókori építési technikák tanulmányozásával, a napbárka elkészítésével, a csillagászati alapismeretek elsajátításával, valamint a gúla matematikai modelljének áttekintésével töltik. A következő röpke 1037 hét a kövek kifaragásával, a piramis megépítésével telik. Az 1040. héten tartják a közös fotózást az elkészült piramis előtt, a programot pedig vidám búcsúest zárja.

A kilétüket titokban tartó szervezők fölhívják a jelentkezők figyelmét, hogy a piramis megépítéséhez szükséges mintegy 6 millió köbméter követ sajnos nem tudják biztosítani, azt a résztvevőknek magukkal kell vinniük a helyszínre.

A jelentkezést tervezők azonban rendkívül nehéz helyzetben vannak, mivel a hirdetés nem tartalmazza a szervezők elérhetőségét, a képzés helyét és az oktatás kezdetének időpontját sem.