Érdekes trendet alakított ki az idei tavaszra a Holland Virágiroda: vallási ereklyék, multikulturális jelképek, a lelki béke és a növények új, különleges kapcsolatára utal a legújabb virágkötészeti divat.

Ebben a trendben a fehér a legfontosabb szín, amelyet a tavasz friss virágai élénkítenek. A tulipán, a liliom, a rózsa és a nárcisz erős szimbolikát hordoznak magukban. Az orgona és a frézia is fontos szerepet kap.

Afféle beltéri oltárokat alakítanak ki újabban a lakásban, gyertyákkal kombinálva a virágcsendéletet. Meglepő újdonság, hogy fekete csipkeszalaggal kötik át a fehér tulipánokat és a diófavesszőket.

A "buddhizmus és a természetanya" tisztelete ismerhető fel egy másik oltáron, amelyben a bambusz az ifjú életet, a liliom a tavasz színeit szimbolizálja. A rózsafüzérhez, mint a vallásgyakorlás egyik kellékéhez hasonlít egy másik dekoráció, amely fréziából, orgonából és rózsából áll.

Egy másik kompozíció imazsámolyra kerül, egy harmadik a falra, fényképek közé, a negyedik esetben a liliom egy bibliai jelenetsor elött kap helyet, mintegy az ártatlanságot szimbolizálva.