Bár a városi tanács el akarta őket távolítani, maradhat eddigi helyén, a tengerben mintegy száz meztelen férfi Crosby angol városka strandján. Az azonos öntöttvas aktszobrok Antony Gormley brit művész alkotásai, és amikor 2005 júliusában elhelyezték őket a strandon, rögtön nagy érdeklődést - ám egyben vitát is - váltottak ki.

A 700 kilós szobrokat 232 hektáros területen helyezték el a homokon, valamennyien bús képpel állnak a hullámokban, amelyek az árapály játékától függően hol majdnem elborítják őket, hol csak a bokájukat nyaldossák.

A kritikák sokfelől jöttek. Volt, aki sértőnek találta a sok ruhátlan férfit a strandon. A parti őrség attól tartott, hogy az érdeklődők túl messze gyalogolnak be a futóhomokfövenyre és a hirtelen érkező dagály áldozataivá válhatnak. A madárvédők szerint az érdeklődők számának növekedése veszélyezteti védenceiket. Mindennek hatására tavaly a polgármesteri hivatal úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az Another Place (Másik hely) című kiállítást.

A héten azonban a hivatal álláspontja megenyhült, mivel a kiállítás rendezői beleegyeztek abba, hogy 232 hektárról 195-re csökkentsék az aktszobrok kiállítási területét és megváltoztassák mintegy tucatnyi férfi(szobor) helyét.