A körömépítés mára önálló kozmetikai ág lett, amelyből évente bajnokságot és kongresszust rendeznek. Az egyik legnagyobb sikert 2006-ban a ólombetétes Tiffany lámpákra és vázákra emlékeztető körmök aratták.

Főleg alkalmakra, báli estékre elegánsak a glitteres, fényes, lila-rózsaszín-ezüst kombinációjú műkörmök, amelyeknél a színeket fekete vékony díszítő vonalak választják el, ahogyan a klasszikus Tiffany lámpáknál a színes ólomüveg darabkákat az összeforrasztások.

Jóllehet, a körömépítésnek és díszítésnek ez a módja nem egy napra szól: több színű porcelánporból készül az alap, amelyen a színtelen porcelán és a fényzselé borítás biztosítja, hogy a boszorkányosan izgalmas körmök sokáig tartsanak.

A mintás, sokszor dombornyomású ékszerekkel díszített körmök főleg a fiatal kézen állnak jól. A bonyolultabb műalkotások a házi munkát mérsékelten bírják.

A magyar műköröm-építők Európa-szerte elismertek. Kaszné Fekete Zsuzsanna többször volt Európa-bajnok is. A Tiffany-körmök megalkotója - amint arról hírt ad a Szépítész magazin - Kovács Gabriella a Mesterek Tornájának tavalyi bajnoka, aki fiatal kora ellenére már tíz éve foglalkozik körömépítéssel.