Hétszáz élő kígyót akart felcsempészni egy utas Kairóban a repülőgépre, amely Szaúd-Arábiába készült indulni, de a hatóságok elcsípték és őrizetbe vették.

A légikikötő illetékeseinek közlése szerint a vámosok igencsak meghökkentek, amikor megkérve a férfit görgős bőröndjének felnyitására, az illető előre megmondta, hogy kígyók vannak benne. A később Jahíja Rahim Tulbab néven azonosított egyiptomi utas elkezdte nyitni a koffert, s közben arra kérte az amúgy is tisztes távolban álló vámőröket, hogy ne jöjjenek közelebb. Jó oka volt rá: a kisebb ruhászsákokba rejtett kígyók között két mérges kobra is volt.

Elmondta, hogy a hüllőket Szaúd-Arábiában el akarta adni, mert a sivatagi királyságban kelendő portékának számítanak a kígyók: sok üzletben üvegedényekben kínálják eladásra olyanoknak, akik aztán háziállatként tartják otthon vagy pedig kutatóintézeteknél értékesítik őket.

A vámőröket nem hatotta meg sem az őszinteség, sem a magyarázat: hívták a rendőröket, akik elkobozták a "szállítmányt" Tulbától, őt magát pedig átadták az ügyészségnek azzal a váddal, hogy megsértette a kiviteli jogszabályokat és veszélyeztette az utasok biztonságát.