A multiorgazmus az a kifejezés, ami első hallásra valami csodát ígér a szexben, holott a tippek, trükkök, jótanácsok akár feszültséget is kelthetnek. Nem kell mindenkinek hatalmasakat élveznie, sorozatban egymás után, a szex nem erről szól. A multiorgazmus akkor lehetséges, ha valaki rendben van a testével, saját magával, és képes ellazulni, teljesen átadni magát az érzékeinek.

A nőknél gyakoribb a multiorgazmus

A multiorgazmus sorozatos, egymás utáni élvezést jelent, amire nők is, férfiak is képesek elméletileg – a guruk ezt állítják. Gyakorlatilag az, hogy kinek mennyire megy az orgazmus megélése, egyénenként változó. 

„Köszönhetően a másféle fiziológiának, a nőknél gyakoribb a multiorgazmus, a férfiaknál  csak hosszas gyakorlással érhető el" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor szexológus, és azt is hozzátette, hogy azok a nők se keseredjenek el, akik nem tudnak vagy nehezen tudnak partnerrel orgazmust megélni. 

„A multiorgazmusnak sok feltétele van: megfelelő partnerek, nyitottság, elfogadás, még az aktuális hormonszint is befolyásolja. Az önelfogadás, a testkép elfogadása mind-mind számítanak, a leglényegesebb ezek közül a partner, és a képesség az ellazulásra."

A férfiaknál akár évekbe is telhet, mire megtanulják

A multiorgazmust fejleszthető, tanulható a szexológus szerint, de nem elég a szakkönyveket bújni, és vadul gyakorolni otthon, szükséges a mentális felkészülés is.  A tanulás testi része maszturbálással, az erogén zónák megismerésével, felfedezésével fejleszthető, ezt mindkét nemnél meg lehet tanulni.

„A férfiaknál azért nehezebb, mert magömléssel jár, és annak idő kell, hogy újratermelődjön, de biztosan elég sokan megélték már, hogy magömlés nélkül is megélték az orgazmust." A szakember szerint a magömlés nélküli élvezés technikája, és az ezzel járó multiorgazmus a férfiaknál nagyon nehezen elsajátítható, akár évekbe is telhet.